kennismaken

Vind hier de meest gestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wij hebben ons best gedaan om de meest gestelde vragen te beantwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan hier contact met ons op.

Vragen

 • Hoe groot zijn jullie klassen?

  Om onze leerlingen voldoende individuele aandacht te kunnen geven, is het belangrijk dat we onze klassen klein houden. Daarom zitten bij Plusuren nooit meer dan zes leerlingen in een online-classroom met één docent.

 • Welke software wordt er gebruikt?

  Wij hebben ons dashboard zelf ontwikkeld. Als je als leerling op ons domein inlogt, zie je op een persoonlijke pagina wanneer je weer wordt verwacht, welk Plusuur je volgt en welke docent je krijgt.

  Vanuit je persoonlijke dashboard kom je met één klik in de online-classroom. De lessen zelf vinden plaats via het programma Zoom, waarvoor wij licenties hebben gekocht.

 • Is een leerling altijd zichtbaar tijdens de les?

  Ja! Net zoals in een klaslokaal ben je in onze online lessen zichtbaar voor de docent en enkele andere leerlingen. Leerlingen kunnen alleen deelnemen indien zij beschikken over een laptop met een goedwerkende internetverbinding, een webcam en microfoon.

 • Wat doen jullie als een leerling niet komt opdagen?

  Doordat onze leerlingen uitgebreid worden ingelicht over het lesprogramma, komt het gelukkig zelden voor dat iemand niet komt opdagen. Echter, als het wel gebeurt, zijn wij best streng. Het is de bedoeling dat een leerling zich aan zijn/haar afspraken houdt, dus als je niet komt opdagen, zal je worden gebeld. Daarnaast komen absenties op een absentielijst, die wekelijks met een contactpersoon binnen de school wordt gedeeld.

 • Kan de school ook huiswerkbegeleiding afnemen?

  Samen met OnlineHuiswerkklas.nl vormt Plusuren.nl één organisatie. De kern van onze dienstverlening is het geven van online huiswerkbegeleiding die plaatsvindt in kleine groepjes van maximaal zes leerlingen.

  In 2020 zijn wij begonnen met het organiseren van Plusuren. Ons relatief nieuwe domein Plusuren.nl richt zich volledig op het aanbod voor scholen.

  Scholen die met ons samenwerken kunnen ervoor kiezen om Plusuren en/of huiswerkbegeleiding bij ons af te nemen.

 • Wat is het profiel van jullie docenten?

  Wij hebben tientallen student-docenten in dienst. De mensen in ons team zijn academisch geschoold, zijn goed in bepaalde ‘core-vakken’ en hebben een grote affiniteit met het onderwijs. Ook hebben de docenten een uitgebreide training online lesgeven gevolgd. Wij zorgen er ten slotte voor dat onze docenten beschikken over hardware die het online lesgeven vergemakkelijkt, zoals een externe monitor en een professionele headset.

Design & Development by Okaia

Copyright Plusuren 2021

Design & Development by Okaia