kennismaken

Case: Rhedens Rozendaal – Bovenbouw

Wij hebben voor een klein honderdtal bovenbouwleerlingen een reeks van zeven Plusuren economie, biologie en natuurkunde georganiseerd.

Wij hebben een reeks Plusuren afgenomen voor ongeveer honderd bovenbouwleerlingen. De samenwerking met Plusuren.nl is goed bevallen! Het doel en de inhoud van de lessen werd helder met ons afgestemd. Daarnaast werden onze vakdocenten via e-mail goed op de hoogte gehouden over het verloop van de Plusuren. Ten slotte waren ook onze leerlingen tevreden; zij beoordeelden de Plusuren uiteindelijk gemiddeld met een 7,7.

Wilbert Bary, Afdelingsleider Bovenbouw, Het Rhedens Rozendaal

Doelgroep

Na een succesvolle samenwerking met de onderbouwsectie van het Rhedens Rozendaal, benaderde ook de bovenbouwsectie van deze school ons voor het organiseren van een aantal Plusuren voor de eindexamenleerlingen.

Het Plusurenproject had tot doel- als aanvulling op de reguliere lessen- de eindexamenvoorbereiding te optimaliseren door in kleine groepjes diverse, vakspecifieke eindexamenvragen te behandelen.

Strategie

In de strategiegesprekken kwam naar voren dat het Rhedens eindexamenleerlingen de mogelijkheid wilde geven om zich extra voor te bereiden op de examens natuurkunde, economie en/of biologie.

Er werd besloten om gedurende zeven weken een reeks van zeven Plusuren natuurkunde, economie en biologie voor de eindexamenleerlingen te organiseren. Er werd gekozen om géén speciale aanmeldpagina op ons domein in te richten: de aanmeldingen liepen via de school.

De leerlingen konden zich vrijwillig aanmelden voor de Plusuren. Echter: deelnemers konden niet per Plusuur opnieuw bepalen om deel te nemen. Na (vrijwillige) inschrijving werd een leerling verplicht om vervolgens alle Plusuren bij te wonen.

Uitvoering

Uiteindelijk schreven 98 eindexamenleerlingen zich in. Tijdens de Plusuren stond het oefenen met eindexamenvragen centraal. De Plusuren waren een succes! De cursussen economie, natuurkunde en biologie werden door de deelnemers allen met een 7,7 gemiddeld goed beoordeeld.

Feedback

Vanuit ons systeem ontving de vakdocent  iedere vrijdag een volledig gepersonaliseerd overzicht. In zo’n overzicht is terug te lezen welke leerlingen uit zijn/haar klas aanwezig waren en hoe de lessen verliepen.  Vakdocenten konden telkens op onze communicatie reageren met vragen, tips of commentaar.

Maatwerk voor iedere onderwijsinstelling

Plusuren op uw school?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen binnnen één werkdag contact met u op.

Hoe wij samenwerken met scholen

Andere cases van Plusuren

Rozendaal

Rhedens Rozendaal – Onderbouw

Voor onderbouwleerlingen van het Rhedens in Rozendaal hebben wij in het schooljaar 2020-2021 Plusuren Nederlands (Spelling & Leesvaardigheid) georganiseerd.

Lees meer
Zwijndrecht

Develsteincollege

Voor het Develsteincollege in Zwijndrecht hebben wij in het schooljaar 2020-2021 Plusuren scheikunde voor bovenbouwleerlingen georganiseerd.

Lees meer

Design & Development by Okaia

Copyright Plusuren 2021

Design & Development by Okaia